סירקדין

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

20/05/2014 | 00:15 | מאת: דוב

שלום בן 40 עקב הפרעה בתזמון השינה קיבלתי מרופא שינה סירקדין וכן אמביאן. ברצוני לשאול: 1. מה הסיבה שסירקדין נקרא תרופה? זה הרי משווק כתוסף בבתי טבע בחו"ל ללא מרשם, ובשלל מינונים. 2. האם העובדה שסירקדין זה 2 מ"ג בעוד התוסף שמשווק (מלטונין) נמכר במינונים של 3 ו 5 מ"ג ואף יותר, אומר שהשפעתו נמוכה מהם? 3. אם נניח אני נרדם בשעות 4-5 בערך, ואני רוצה להירדם מוקדם יותר, האם יש לעשות זאת בהדרגה, כלומר להקדים בשלבים את שעות השינה או שאפשר בפעם אחת להקדים בכמה שעות? 4. האם יש חשש להתמכרות בסירקדין? כשמפסיקים את זה חוזרים למצב שהיה או שהפרשת המלטונין בגוף חוזרת לתקנה? תודה רבה

ה בתזמון שינה!!! צירקאדין ניתן לאנשים מבוגרים עם נדודי שינה חדשים שיתכן והסיבה להם הנה ירידה במאגרי המלטונין במוח. צירקאדין הוא מלטונין מושהה. לעומת זאת הפרעות בתזמון שינה לרוב מופיעות (השכיחות ) בגיל צעיר) ותרופות שינה לא תשפענה כמו גם צירקדין. הטיפול בהן יהיה בצורה ספציפית על ידי מלטונין בשחרור מהיר. בברכה ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות