שינה של 4-5 שעות

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

08/12/2013 | 19:19 | מאת: גלעד

אני בן 37 יש לי הפרעת חרדה וכרגע מטופל בסטרליין\סרנדה\לוסטרל 200 מ"ג לטיפול בסימפטומים של החרדה .לוקח כבר חודשיים. טופלתי בעבר גם בזיפרקסה שעזר לי להרדם במשך 3 שנים. עכשיו אני בגמילה מהזיפרקסה ויש לי נדודי שינה וקצת חרדתי לגבי הקושי להרדם בלי הכדור ולא מבין למה אני ישן רק 4-5 שעות. אני מוצא את עצמי במיטה מעבר לשעות השינה ,ממש מרגיש שאני זקוק לעוד שינה מהתרגלותי לזיפרקסה שאיתה הייתי ישן 9-11 שעות וזה עשה לי טוב ועכשיו זה חסר לי. מה את ממליצה לי לעשות? הלוסטרל כפי שקראתי מטפל בהפרעות שינה וגם בעייפות כרונית.במשך היום אני לא כל כך עייף אבל מדוכא מהבעיה של השינה שהיא לא איכותית ולא רציפה.. אשמח לקבל ממך חוות דעת. תודה ד"ר.

08/12/2013 | 21:04 | מאת: גלעד

ברשותך ד"ר שכחתי לציין פרט חשוב לדעתי, שאני עבדתי גם בזמן נטילת הכדורים וגם לפני בעבודת משמרות .לילה ויום. הייתי עובד משמרות משוגעות,למשל משמרת לילה עד 5 בבוקר ואחר כך הייתי ישן 5 שעות ומתחיל לעבוד צהריים.הייתי עובד יותר לילות מעבודת יום.כיום כרגע אני עובד משמרות ביום בלבד לנסות לתקן את העוול שעשיתי לעצמי. הייתי נוטל סרוקסט שהיה גורם לי ישנוניות יתר יחסית לסרטליין שכרגע אני נוטל.

ראשית-אינך צריך לשאוף לשוב לישון 10 שעות ומעלה כמו שישנת עם הזיפרקסה. זה לא הדבר הרצוי. שנית-עבודת משמרות אכן אינה מקלה על השלטת סדר שינה-עירות רצוי אבל על כך יש לדון באופן אישי.

בעיקרון להתייעץ עם הפסיכיאטר שלך. ספצפית -לא להלחם בשינה ,במידה ואינך מצליח להרדם לצאת המיטה ולנסות לשוב אליה כעבור כ15 דקות. בהצלחה ד"R מיכל לוסטיג

09/12/2013 | 16:53 | מאת: גלעד

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות