תחילת הטיפול בכדור המלטונין

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

27/11/2013 | 14:09 | מאת: רז

היי ד"ר מיכל. אני סובל מעייפות כרונית (ללא קשר למספר שעות שינה) כבר מספר שנים. אני מטופל אצל פסיכולוג מספר שנים שהמליץ לי ללכת לפגישה עם פסיכיאטרית עקב מצב נפשי של דיכאון וגם בגלל העייפות. בעקבות זאת התחלתי ליטול כדור אסטו אותו אני כבר לוקח מספר חודשים, לפני שבוע החליטה לשלב יחד עם כדור האסטו 10 מ"ג גם את כדור הוולביטרין 150 מ"ג. כבר שבוע שאני משלב ולוקח את שניהם. במקביל לכל זה גם הופניתי לנוירולוג מרופא משפחה שהפנה אותי לבדיקת מעבדות שינה שם עשיתי בדיקת מעבדה יום +לילה ולאחר מכן בדיקה אקטיגרפטית בתנאים חופשיים. מהתוצאות עלה כי אני סובל משעון ביולוגי "לא מכוון" ולכן יש קושי בהרדמות ועייפות במהלך היום. במכון שינה המליצו לי להפסיק ליטול את הכדורים הפסיכיאטרים במשך חודשיים וליטול מלטונין כיוון שיכול להיות שהדכאון והמצב רוח הם מהעייפות. מה עליי לעשות? עם מי כדאי להתייעץ? האם עוד לא להתחיל ליטול מלטונין? ליטול מלטונין יחד עם אסטו וולבטרין? להפסיק ליטול אסטו וולבטרין וליטול מלטונין? אני יודע שזה הוגע גם בפסיכיאטריה אבל אשמח לשמוע את דעתך... תודה

27/11/2013 | 15:11 | מאת: רז

אני בן 26. זמן הבדיקה האקטיגרפטית בתנאים חופשיים הינו שבוע.

אין כל רע בכך שתחל את הטיפול על ידי מלטונין במנון ובזמן כפי שהוסבר לך על ידי רופא השינה. בהמשך תשקל האופציה להפסקת או שינוי או הפחתה של תרופות נוגדות דיכאון. בהצלחה ד"R מיכל לוסטיג

27/11/2013 | 16:20 | מאת: רז

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות