קשר בין בלוטת התריס ושינה

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

02/11/2020 | 00:59 | מאת: יוסי

שלום 1. האם בעיות בבלוטת התריס יכולות לגרום להפרעות בנשימה בשכיבה ו/או בשינה? 2. א"כ אלו בעיות יכולות לגרום לזה? ומה הבירור לצורך כך? 3. האם בדיקת TSH במידה ותצא בטווח הנורמה שוללת בעיות בבלוטה? תודה רבה

1. במידה וכתוצאה מהפרעה בתפקודי בלוטת התריס ישנה השמנה, עלולה להתפתח הפרעת נשימה בשינה. 2. תפקודי יתר של בלוטת התריס אך גם פחת, עלולים להביא לתנועות רגליים מחזוריות בשינה ואלה עלולות לגרום לשינה לא מרעננת ועייפות במהלך היום.3.לא

03/11/2020 | 22:56 | מאת: יוסי

תודה על המענה אלו סיבות יכולות לגרום להגדלת הבלוטה מבלי שזה ישפיע על תפקודה (TSH תקין)? והאם הגדלה כזו שיכולה להשפיע על הנשימה בשכיבה/שינה זה משהו שהאדם עצמו יכול לראות ולהרגיש? תודה

לגבי השאלה הראשונה-זה לא הפורום. לגבי השניה-הגדלה שתשפיע על הנשימה בצורה שתחסום חלקית דרכי אויר אפשרית האם האדם יכול לשים לב לכך? לפעמים כן ולפעמים לא.

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות