לא יושן כמגבילים את שעות השינה

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

01/11/2020 | 21:33 | מאת: נהוראי

היי, אני בן 18. מאז שאני זוכר את עצמי לא היה לי בעיות בשינה.. הבעיה. הבעיות התחילו כאשר התחלתי לעבוד בבוקר. במשמרת בוקר הראשונה שלי הייתי צריך לקום ב 6 ולילה לפני פשוט לא הפסקתי לחשוב על זה ובסוף לא הייתי נרדם בכלל אפילו לא לכמה דקות.. וככה זה נמשך עד עכשיו.. תמיד שיש לי משמרות בוקר אני לא יושן בלילה, פשוט לא מצליח להירדם ניסיתי כדורי שינה טבעיים וכמוסות וליראן.. אני יודע שהבעיה אצלי פסיכולוגית אבל זה פשוט מחמיר כי שבוע לפני המשמרת בוקר אני פשוט מתחיל להכנס לחדרה שאני עומד לא לישון יום ואני לא יודע מה לעשות כי אני עוד מעט מתגייס ובצבא המצב יהיה יותר גרוע. אשמח לעצה.

שלום, אכן אתה מתאר כדבריך " בעיה פסיכולוגית" ואני קוראת לזה בעיית חרדה שהתפתחה למימדי חרדת שינה. הטיפול המומלץ לבעיה הוא טיפול התנהגותי קוגנטיבי מכוון לנדודי שינה וניתן על ידי פסיכולוגים שלמדו טיפול זה. בברכה ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות