עייפות וחוסר אנרגיה

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

31/10/2013 | 10:09 | מאת: צחי

שלום, אני בחור צעיר בן 26. בשנה וחצי האחרונות אני מטופל אצל פסיכיאטר בעקבות תחושת חוסר אנרגיה, חולשה (ודכאון שלדעתי נוצר מתחושות אלו) שנמשכים כבר זמן רב מאד. עד כה לקחתי מספר תרופות בניהם צפרילקס, סרנדה, וולבוטרין, אדרונקס. חלקם אף במינונים גבוהים (וולבוטרין 450מג). לצערי אני לא מרגיש תחושת שיפור בהיבט שהכי מפריע לי שזה החולשה וחוסר האנרגיה. אני כן מרגיש את השפעת התרופות שמעוררות אותי מנטלית אך הגוף עדיין תשוש, עייף,כבד ויש רצון כל הזמן לנוח במיטה - כל פעולה פיזית קשה אף על פי שיש רצון ומוטיבציה רק שהגוף "בוגד". במימד הרפואי ביצעתי את כל הבדיקות האפשריות בכדי לשלול בעיה רפואית אחרת לבעייתי. אם כי תמיד ישנה את תסמונת התשישות הכרונית הבלתי מוסברת. אני מבצע ספורט באופן קבוע, שומר על אכילה נכונה. בפגישה האחרונה עם הפסיכיאטר הוא אמר שאינו יודע לאן להמשיך וכי עלי להשלים עם המצב כפי שהוא (שאיני יכול! זה מתכון לחוסר הנאה מהחיים) או ללכת לפסיכיאטר נוסף. אני די מיואש, על גבול החסר תקוה. לא יודע לאן להתקדם, חשבתי לבקש פה עצה. ביקשתי מהפסיכאטר אולי לנסות טיפול ברטלין לדכאון (קראתי שלעיתים זה עוזר) או במודפיניל אך נתקלתי בסירוב שכן זה לא בהתוויה של התרופה. אנא עזרו לי. תודה!

שלום, השאלה הנשאלת היא האם בצעת בירור שינה כחלק מבירור העייפות. אם לא, אזי זהו השלב הבא. אם כן אזי-לא תמיד באמת יש לנו הסבר לכלל התסמינים. אני מניחה שביחד עם הפסיכיאטר שלך חשבתם שאולי מדבור בתסמינים דכאוניים שחלק מהמופע שלהם הנה תחושת עייפות וחוסר אנרגיה. (בעיקר כשאין מדובר בעייפות שמלווה בישנוניות יתר). בברכה ד"R מיכל לוסטיג

16/05/2016 | 21:00 | מאת: Yossi Zohar

בן 50. חצי שנה לאחר גירושין.. עייפות רוב הזמן, נדודי שינה, נטיה להירדם בצהריים, קושי בשליפת משפטים, בעיות של זכרון, מתקשה למצוא נושאי שיחה לא מצליח לקבל רעיונות לשיחה. שוכח שמות . ובעיקר עייף רוב הזמן

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות