הפסקת SSRI והפרעות שינה

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

15/10/2020 | 19:59 | מאת: רונן

דוקטור שלום, לקחתי מעל ל-8 שנים SSRI עקב התקפי פאניקה והפרעות חרדה. התחלתי לאחרונה להרגיש יותר יציב והפסיכיאטר ייעץ גם שאפשר להפסיק עקב תופעות לוואי. אני כבר שבועיים ללא הכדורים, סה"כ לא מרגיש החמרה בחרדות אך סובל מאוד מהפרעות שינה הכוללות קושי רב להירדם, והתעוררות כל חצי שעה-שעה בערך. ההתעוררות היא למספר שניות עד מספר דקות אבל מאוד מפריעה לי ואני גם קם סחוט בבוקר. האם שווה לי לנסות כדורי שינה לתקופה של שבוע-שבועיים לראות אם הפרעות השינה יעברו מכיוון שהן סינדרום של הפסקת ה-SSRI? האם במידה וההפרעות שינה לא ייפסקו אהיה חייב לחזור ל-SSRI? אני יודע שהתרופות שינה מאוד ממכרות, ולכן אם מצב השינה שלי לא יהיה יציב עדיף לחזור ל-SSRI מאשר להתמכר לתרופות שינה כדי לתפקד. אשמח לשמוע דעתך.

שלום רב, לשבוע שבועיים, אך לא יותר , ניתן להעזר בכדורי שינה. במידה והתסמינים יימשכו, כדאי ליישם כללי הגיינת שינה (זה בכל מקרה) שתמצא אותם בוודאי ברחבי הסייבר. לילות טובים ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות