תופעות מוזרות ושאלה.

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

02/10/2020 | 17:04 | מאת: אורי

שלום, אני בן 26 (ברקע יש קרוהן, דלקת מפרקים ופסוריאזיס). בימים שאני ישן בהם מעט (3-4 שעות שינה) וחוזר לישון בשעה 10 או 11 בבוקר, תמיד מופיע לי שיתוק שינה- אך בחודשים האחרונים כשזה קורה, לא רק שאני לא יכול לזוז כמו תמיד, אלא אני גם מרגיש כמו זרמים חזקים בכל הגוף ובראש, כמו מכת חשמל. זאת הרגשה מאוד רעה וקשה לצאת ממנה. האם זה תופעה מוכרת לך בשיתוק שינה? שאלה נוספת- כבר שנים שיש לי בעיות בשינה שמתבטאות בהירדמות בשעה מאוחרת בשעה 2-3 בבוקר. ניסיתי הרבה פעמים לקום מוקדם כדי להיות עייף בערב למחרת, אבל תמיד העייפות נעלמת לקראת חצות ואני הופך לעירני. לאחרונה אני אפילו נרדם לקראת 4-5 בבוקר ואני הייתי רוצה לנסות לשנות את זה, אבל אני לא מצליח. מה אני יכול לנסות לעשות כדי להתחיל להירדם בחצות או ב1:00? תודה

שלום לך, אתה מתאר מספר תופעות בשינה שיכולות להיות קשורות אך בהחלט לא בהכרח. לפני שמשהו נותן לך הצעות לשיפור השינה רצוי לבדוק במה באמת דובר דרך שיחה עמוקה יותר ושאלות מכוונת. פנה בבקשה לשיחת רופא במכון שינה. ד"ר מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות