הפרעות שינה מרובותתת

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

25/08/2020 | 14:11 | מאת: יוסי

שלום, בשנים האחרונות יש לי בעיות שינה רבות. 1. עבור הרגשת ערנות, ואנרגיה הגוף שלי צריך בין 7.5 ל 8.5 שעות שינה. ככל שאני ישן יותר אני מרגיש טוב יותר מבחינת זיכרון ,אושר, לחץ, אנרגיה,ריכוז וכו' בלי זה אני מרגיש עייף, עצבני חסר ריכוז,עצלנות ועוד. אני מניח שהדרך הכי טובה עבורי לקום היא בלי שעון מעורר. אבל מבחינתי גם לקום עם שעון מעורר ולישון 8 שעות יהיה בסדר, אך לאחרונה אנשים אמרו לי שהם יכולים לישון 6 שעות והם מרגישים אנרגטים ומצויין, וזה אמור להספיק לכל בנאדם ואני צריך להרגיל את הגוף שלי ולאחר כמה חודשים של שינה במשך 6 שעות לא ארגיש עייפות. האם זה נכון? 2. מאז שאני בן 25(היום בן 33) אני קם בממוצע פעמיים בלילה לאחרונה זה החריף ל3 פעמים- לפעמים זה בגלל שתן חזק(קם עם זיקפה) לפעמים אני שומע את הנחירות של עצמי שאני קם, ולפעמים אני קם מחלומות רעים(לא תמיד סיוטים) . האם ישנו איזה כלי שיעזור לי להבין למה אני קם באמצע הלילה ואפשרות למנוע את זה(אולי בעזרת כדורים?) עשיתי מבחן מעבדת שינה לפני כמה חודשים ונאמר מהרופא שהשינה שלי בסדר, אך אמרו שישנה דום נשימה ברמה נמוכה מאוד,ואני זז הרבה פעמים בשנת החלום. 3. אני חושב שיש לי בעיה עם השעון הביולוגי. אחרי 8 שעות של שינה (מ11 בערב עד 7 בבוקר) ביום שלאחר מכן הגוף שלי לא יצליח שוב להרדם ב11 בערב אלא רק ב12 או 12.5 בלילה ואז עם שעון מעורר שאקום ב7 בבוקר אני אשן פחות שעות וארגיש פחות עירני(משהו שפוגע בתפקוד שלי בעבודות ובחיי היומיום) האם היית רואה במקרה כזה ששימוש במלטונין יכול לעזור? אם כן כמה מיליגרם? הרופא אמר להתחיל ב1MG ואיני חושב שזה יכול להשפיע הרבה. 4. כאשר אני נוסע לטיולים או יישן אצל אנשים אחרים (מקום שהוא לא הבית והמיטה שאני רגיל אלייה) בדרך כלל איני מצליח להרדם ואם כן אז לקצת שעות שינה(4-3 שעות) אני מניח שזו בעיית לחץ, אז אני דוחה המון הצעות של חברים שמציעים לי ליסוע איתם לנופש בטענה שאם אני לא ישן אין טעם שאסע לטיול. האם בעיה כזו מצריכה שימוש במלטונין או כדור שינה כימי? ניסיתי מדיטציה ויוגה אך עדיין איני מצליח להירדם בסיטואציות כאלה. מצטער על החפירה אבל אשמח אם תענה לי על זה כי אני ממש סובל ומרגיש חסר אונים ):

1.משך שעות השינה הנדרש לאדם בממוצע הוא 7 שעות. רוב האנשים זקוקים ל6-8 שעות וזה אינדיבידואלי. 2כדאי לבדוק שוב תפקודי נשימה בשינה . 3.שוב, כדאי לבדוק דרך מכון שינה בבדיקה אקטיגראפית. 4.לשקולך האם ליסוע ולא לשון מלא שעות השינה או להשתמש בכדור שינה או לא ליסוע. בברכה ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות