קשיים בשינה וOCD - מאד רוצה פתרון

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

27/06/2020 | 21:46 | מאת: נעמה

שלום אני בת 32, אובחנתי עם נטיה לדיכאון, חרדה וOCD. מטופלת מזה 3 שנים במירו לא יכולה להגיד שסובלת ממש מהפרעת שינה. אבל לעיתים אני נכנסת לתקופות (מס' ימים -שבועות)שפתאום אני מתחילה לפתח חרדה שקשורה לשינה. כלומר, אני הולכת לישון, מתחילה להירדם ואז נתקפת בחרדה. כמובן לאחר מכן כבר לא מסוגלת להירדם (לעיתים במשך כל הלילה). למחרת אני בד"כ עם מצב רוח מאד ירוד, בכי, כל הזמן מחשבות מטרידות על שינה - האם יוכל להירדם בלילה הבא או שמא המצב יחזור על עצמו וכו'. כל הזמן מחשבות על שינה שמלוות בחרדה גדולה. כמו שאמרתי מצב זה יכול להימשך כמה ימים ואז לרוב נרגע בעצמו והשינה חוזרת למסלול רגיל. בין ה"התקפים" האלה לרוב השינה שלי בסזר. כשזה קורה זה גורם לי לסבל רב . אני לא בטוחה אם אפשר לקרוא לזה ממש הפרעת שינה או שזה מחשבות טורדניות שמתבטאות בנושא של שינה. המצב הזה קורה כבר במשך 10 שנים - תדירות שלו לא כ"כ גבוהה, כאמור כל כמה חודשים אבל זה יכול להימשך במשך כמה ימים. אני מרגישה בתקופה זו עוררות נפשית ומחשבתית רבה וכל הזמן בחרדה מהשינה. הרופא שלי אמר שזה יותר בעיה של OCD מאשר הפרעת שינה, רק שזה מתבטא בשינה. אז הייתי רוצה להיפתר מהבעיה (לפחות מה שקשור לשינה) אחת ולתמיד כי כשזה קורה זה גורם לי לסבל רב מאד . 1. מה עושים כשאני במצב כזה ויש לי שטף מחשבות בראש וחוסר שקט וחרדה בגלל המחשבות על שינה. המחשבות על השינה והחרדה הנלוות (מהשינה ומאי שינה , מההרדמות) הן אלה שמפריעות לי להירדם. אני חושבת שאם הייתי יכולה להתגבר על המחשבות האלה הבעיה הייתה נעלמת. אז השאלה- מה עושים עם חרדה ועם שטף מחשבות, איך מתגברים על זה ואיך נלחמים במחשבות? לפחות עד שאני אפנה לטיפול... 2. אני לא יודעת אם כדאי לפנות לטיפול CBT מכוון לשינה במקרה הזה כדי לפתור את הבעיה אחת ולתמיד. השאלה היא איפה אני יכולה למצוא מטפל שמתמחה בזה באיזור ירושלים? אן בכלל בארץ? בתודה! נעמה

כדאי לפנות לCBTI טיפול התנהגותי קוגנטיבי מכוון לנדודי שינה. בברכה \ד"R מיכל לוסטיג

28/06/2020 | 16:25 | מאת: תגובה

תודה על התגובה איפה אני יכולה למצוא מטפלים שמתמחים בזה באיזור ירושלים?

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות