שינה מקוטעת לאחר לידה

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

30/03/2020 | 12:22 | מאת: חווה

היי.. אני לאחר לידה ראשונה התינוק בן חודש וחצי אוכל בממוצע כל 3 שעות בעלי שומר על התינוק מ12 בלילה עד 6 בבוקר כדי שאוכל לישון 2 בעיות אחת- כשהוא קם להאכיל אותו אני תמיד מתעוררת ונורא נורא קשה לי לחזור להירדם - בממוצע לוקח עוד שעה וחצי נוספים כדי להירדם שוב (גם לרוב יש לי יקיצה טבעית באמצע הלילה ואז לוקח לי שעה לחזור להירדם שוב) שתיים- כשנשכבת לישון ב12 עד שנרדמת זה 1 בלילה במקרה הטוב.. איך לשפר את איכות השינה?? יוצא לי שבמקום שאשן את ה6 שעות ששומר עליו אני יושנת רק 4 שעות ויש לי זמן בבוקר ובצהריים לישון עוד אך לצערי אני פשוט לא נרדמת.. ניסיתי וניסיתי.. לא צלח ועוד שאלה.. האם הגוף יכול לשרוד את התקופה הזאת עם שעות שינה ככ מעטות? מפחדת שיקרה לי משהו רע.. ורק הפחד מזה עושה לי סטרס.. בגדול אני מרגישה ערנית ועם אנרגיות.. לא מרגישה עייפות..

ראשית מזל טוב, וקחי בחשבון שהרבה איזונים שהיו לך השתבשו כעת ויקח מעט זמן להגיע לאיזון מחודש. בוודאי שבתקופה זו השינה שלך רגישה יותר גם אם בעלך הוא זה שקם. נסי להשתמש באטמים וכסוי לעיניים אם צריך כדי לנסות להמשיך את השינה כשבעלך הוא זה שקם. אל תכריחי עצמך להרדם ואם קשה מעט להרדם ומתחילה להרגיש סטרס קומי מהמיטה לרבע שעה. ונכון שהגוף צריך את שלו אבל הוא גם יודע לפצות לתקופות קצרות. שוב מזל טוב ד"R מיכל לוסטיג

30/03/2020 | 16:01 | מאת: חווה

תודה רבה הרגעת אותי!! האמת שבתקופה הזאת אני תמיד יושנת עם אטמי אוזניים וכיסוי עיניים ולמרות הכל מתעוררת כשהתינוק בוכה לו.. מרגישה שכל השעון הביולוגי שלי נדפק.. האם שהתינוק יגדל ונוכל לישון שעות רצופות הגוף ידע לחזור לעצמו? והאם חוסר פעילות במהלך היום יכולה לגרום לי לבעיות שינה? כי אני רוב היום במיטה ובקושי פעילה ומתעייפת..

31/03/2020 | 06:44 | מאת: עוד שאלה דחופה

יושנת גג 3-4 שעות בלילה, גם הלילה נרדמתי ב1 בלילה וקמתי ב4 וחצי, ניסיתי שוב להירדם ופשוט לא מצליחה מרגישה ערנית ושמשהו מונע ממני להירדם אני מרגישה מתסוכלת עצבנית עצובה חייבת עזרה ומפחדת מכדורים.. האם יש משהו טבעי שיכול לעזור לי?? והאם הגוף יכולהלשרוד עם 4 שעות שינה הרבה זמן? לא יתחילו לי הזיות או דברים מלחיצים?? בבקשה אשמח למענה אני זקוקה לעזרה תודה רבה

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות