תופעה מוזרה לאחר לידה ראשונה

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

24/02/2020 | 11:10 | מאת: חווה

היי אני לאחר לידה ראשונה , לידה נרתיקית עם אפידורל, מהלך הריון ולידה תקין אני שבוע וחצי לאחר הלידה , בעלי יושן בלילות עם התינוק בחדר אחר כדיי שאני יוכל לישון טוב בלילה ולהתאושש מהלידה.. זה כבר פעמיים (2 לילות רצופים) שאני מתעוררת באמצע הלילה ועושה דברים לא בשליטתי ולוקח למוח שלי כמה דק טובות להתאפס ולהבין שזה לא המציאות, וכשאני מתאפסת אני ממש נכנסת ללחץ ממה שקרה לי.. לילה ראשון קמתי והתחלתי לחפש את התינוק בתוך הפוך, פתחתי כפתורים, ממש חיפשתי ראש ידים רגלים שלו במשך כמה דק עד שהתאפסתי ולילה שני קמתי וחיפשתי להאכיל את התינוק עד שהמוח שלי התאפס שוב כמה דק התופעות האלה ממש מלחיצות אותי מעולם לא היו לי בעיות שינה או דברים בסגנון למה המוח מאבד את עצמו מתוך שינה?? אשמח לעזרה תודה

קודם כל מזל טוב. אין ספק שאת עוברת טלטלה גם רגשית, וגם הורמונלית . והשינה שלך, גם אם בעלך ישן עם התנוק, מכווננת ללא ספק לתנוק. בנוסף, חסך שינה יכוללגרום לתופעה שכזו. מניחה שכשהסטרס יפוג, סדר היום יסתדר והשינה תהיה תקינה לא רק מבחינת אורכה ,הדברים ייפתרו. שוב מזל טוב ד"R מיכל לוסטיג

24/02/2020 | 15:38 | מאת: חווה

היי תודה על התשובה, רציתי לשאול האם התופעה יכולה להחמיר? מציינת שמופיע לי בנוסף לזה גם ידיים רדומות בזמן השינה ומה זה חסך בשינה? הרי רוב האמהות הטריות בקושי יושנות..כמה זמן צריך לישון כדי שהגוף לא יעשה את זה? אם אני צריכה כל 3 שעות להתעורר להאכיל את התינוק במשך חצי שעה ועד שאני שוב נרדמת זה עוד חצי שעה.. האם הגוף יכול לשרוד ככה? אני קצת בלחץ ולא יודעת למי לפנות

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות