נדודי שינה קשים לאחר הפסקת ציפרלקס

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

03/02/2020 | 07:48 | מאת: NOT_FOUND

שלום רב. קודם כל, אני אדם בריא מאוד בן 30. לפני שבועיים התחלתי לקחת כדורי ציפרלקס 10 מ"ג עקב משבר אישי של פרדה מבת זוג. את הכדורים לקחתי כנראה בהחלטה פזיזה כי חשבתי שהם יעזרו לי להחלץ נפשית מהמצב בו הייתי. הכדורים ניתנו לי ע"י פסיכיאטרית כוננות של המרכז לבריאות הנפש כמו סוכריות.. לא הוסברו לי תופעות הלוואי הקשות. חשבתי בתמימות שזה כמו אקמול.. תיקח ויעבור והסתבר לי לצערי שזה לא ככה בכלל. אז התחלתי לקחת את הכדורים בתקווה שיעזרו לי לצאת מהמצב הנפשי הרע שהייתי בו. לפני כשבוע הפסקתי את נטילת כדורי הציפרלקס. חשוב להדגיש שאת הפסקת נטילת הכדורים עשיתי לאחר 9 ימים עקב החרפת תופעות לוואי שהפחידו אותי מאוד! את הפסקת נטילת הכדורים עשיתי בעצמי ללא התייעצות עם רופא. עם רופא (רופא משפחה) התייעצתי רק לאחר יומיים ונאמר לי שאם הפסקתי אז הפסקתי ו"תהיה חזק". התחלתי לסבול מתופעות לוואי קשות של גמילה מהכדורים בעת שינה: חלומות מוחשיים מאוד, דופק מהיר, זיעה מרובה brain zaps וחוסר יכולת להרדם. ב- 5 לילות האחרונים אמנם הפסיקו רוב תופעות הלוואי אך אני בקושי מצליח להרדם. אם אני נרדם זה לשעה וחצי, מתעורר חוזר לישון בקושי, וחוזר חלילה ככה עד הבוקר. אני בקושי ישן, זה מטריד אותי מאוד! אני מפחד שזה ישאר לי ולא יפסיק. לעולם לא היו לי נדודי שינה. מה אני יכול לעשות?? זה אמור להשתפר עם הזמן? כי כרגע זה ממש לא משתפר..

שלום, לדעתי הפסקת מוקדם מדי, תוצאות של התרופות ניתן לראות כעבור 3-4 שבועות בלבד ואז יש לקחתן לטווח ארוך . בכל מקרה נראה לי שנכנסת למצב סטרס ומציעה להתייעץ עם רופא המשפחה למתן כדור הרגעה כמו קלונקס למספר ימים לפני השינה. בברכה ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות