אמינות בדיקת שינה ביתית

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

09/12/2019 | 03:08 | מאת: דניאל

שלום עד כמה אמינה בדיקת שינה ביתית? האם היא אמינה גם באבחון נחירות בלבד שעלולות לגרום לעייפות, והאם יעילה באבחון דום נשימה קל? שאלה נוספת היא שבעבר עשיתי בדיקת שינה במעבדה ולא ישנתי שם טוב (החדר היה מואר מהבניין שממול, לא נרדמתי והתחלתי להילחץ). בבדיקה יצא שאני נוחר ב40 אחוז מהלילה ללא הפסקות נשימה כמעט. וללא תנועות גפיים. השינה הייתה שטחית יחסית כאמור מהלחץ. שאלתי היא האם במידה והייתי יושן שינה עמוקה יותר כפי שאני יושן בדרך כלל אז אולי כן היו מתגלות תנועות רגליים ואולי הנחירות היו יותר חזקות עם הפסקות נשימה משמעותיות יותר? בתודה

שלום, כן, ניתן להקיש ולהסיק מסקנות מבדיקת תפקודי נשימה ביתית. לגבי בדיקת השינה במכון-שינה שטחית אינה תחושה אלא ממצא הנמצא בEEG ושנבדק על ידי הטכנאים והרופאים במכון ואם לא צויינה שינה שטחית קרוב לוודאי שלא היתה. עם זאת דווקא בשנת השינה עמוקה השכיחות של הפרעות הנשימה פחותה יחסית לשלבי שינה אחרים. בברכה ד:R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות