דום נשימה בירור ושאלה

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

21/08/2019 | 13:15 | מאת: בן

שלום ד"ר, עקב פוליצטמיה משנית שלא נמצאה סיבתה ועייפות יומית הרופא חשד שייתכן כי יש לי דום נשימה בשינה והפנה אותי לרופאת שינה. עברתי תהליך של כמה חודשים בבית חולים x במהלכו בדיקה שינה ביתית שהצביעה על 17 הפסקות נשימה, ובדיקת שינה מלאה שלצערי לא צלחה עקב שינה מעטה שלא הספיקה להסקת מסקנות. כדי להבדיל בין דום חסימתי למרכזי עברתי תהליך התאמת cpap שבפריקתו הגיעו למסקנה שהדום נשימה הינו חסימתי ללא מרכיב מרכזי. התהליך הסתיים בכך שהרופאה אמרה שבגילי הצעיר חבל יהיה להתחיל שימוש במכשיר, ושירידה במשקל יכולה לעזור. בהקשר לפוליצטמיה ציינה שדום נשימה אינו יכול לגרום לה. רציתי לשאול, האם לא להשתמש במכשיר זו ההחלטה הטובה ביותר והאם הפוליצטמיה בוודאות לא יכולה להגרם מזה.. בהנחה שכל שאר הבדיקות האחרות שיכלו להוות סיבה נשללו. תודה רבה.

שלום, איני יודעת את גילך ולא את חומרת הפרעת הנשימה בשינה. בדרגת חומרה בינונית וקשה חייבים לטפל. צורת הטיפול יכולה להשתנות על פי הסיבה, הגיל ומבנה הראש והצוואר. לשם כך כדאי להתייעץ עם רופא אאג שעוסק ברפואת שינה. וכן-הפרעת נשימה בשינה עלולה לגרום לפוליציטמיה משנית. בברכה ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות