גמילה מכדור שינה סטילנוקס.

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

05/01/2019 | 16:28 | מאת: אבי

שלום, לקחתי במשך 9 חודשים חצי כדור של בונדורמין 0.25 mg, החלטתי להיגמל ממנו, שבועיים חתכתי ממנו חתיכות קטנות, עד שלא היה מה לקחת, רק שאחרי זה לא ישנתי 4 לילות. רופאת משפחה נתנה לי סטילנוקס 10mg וסירקדין. לקחתי סטילנוקס חצי כדור במשך 10 ימים וניסיתי להפסיק, ושוב אני לא ישן. בלילה השני ללא שינה נשברתי ולקחתי שוב חצי כדור. מה הדרך הנכונה להפסיק עם סטילנוקס? תודה מראש.

שלום, לדעתי חייבים לעבור את התקופה הקשה של הידיעה כי תישן ללא כדור. ההתמכרות לכדורים אינה רק פיסית (ובטח לא לאחר 10 ימים) אלא גם פסיכולוגית. מצא באינטרנט כללים של התנהגות שינה ודבוק בהם. גם אם יעבור לילה לבן, בסופו של דבר תישן. נראה כי אתה נבהל ונשבר ברגע שאתה מפסיק כדור והשינה קשה. במידה וקשה לבצע זאת בעצמך פנה לטיפול התנהגותי קוגנטיבי מכוון לנדודי שינה. בהצלחה ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות