יקיצה מוקדמת משנת לילה

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

12/10/2018 | 11:43 | מאת: רוני

שלום אני מעל גיל 60 ואדם בריא,וסובל כשנה מהתעוררות בסביבות השעה 05:00 בבוקר. בבדיקה במכון שינה גילו הפרעות בתנועות רגליים באינדקס של 28. אלו בדיקות לבקש מרופא משפחה ואיזה טיפול יכול לצמצם את התופעה?

על מנת לברר סיבות לתנועות הרגליים המחזוריות בשינה (למרות שאחוז גדול מהן הוא ללא סיבה) כדאי לבצע בדיקות דם הכוללות תפקודי בלוטת תריס, רמות ברזל,B12, חומצה פולית ו"כימיה מלאה" עם זאת איני בטוחה שזו הסיבה ליקיצה המוקדמת שלך. אתה אמור לשון כ7 שעות בלילה. אם זה לא קורה, כדאי לבדוק האם יש מתח כלשהו בחייך המביא ליקיצה, לפרקים טיפול על ידי תרופה בשם צירקאדין יכול לעזור. אבל על כל אלה , התייעץ עם רופא המשפחה. בברכה ד"R מיכל לוסטיג

10/12/2018 | 06:03 | מאת: רוני

עשיתי את הבדיקות שהמלצת ויצאו תקינות. בזמן האחרון יש לי מתחים ומחשבות טורדניות. אני לוקח צירקאדין כחודש וחצי,ובחלק מהלילות יש הגדלה של מס שעות השינה מ 5 ל 6.5. הם יש תרופה חזקה יותר שיכולה לעזור לי?

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות