ביעותי לילה אצל מבוגרים

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

17/06/2018 | 21:32 | מאת: ornap

בחור בן 25 סובל מביעותי לילה מגיל 17. זה מתבטא בצרחות נוראיות מתוך שינה, קימה מהירה מהמיטה, הסתובבות בבית במחשבה שיש חרקים/ מישהו רודף אחריו / יש גנבים וכו. האם ניתן לפתור בעיה זו על ידי שיחות? אם כן, איזה פסיכולוג צריך לחפש?

שלום רב, ביעותי לילה (וכאן זה מורכב יותר) הנם סוג של תופעות אוטומטיות המלוות שינה. שכיחות יותר בגיל צעיר ועם ההתבגרות אמורות להפחית תדירות. מה שמעורר אותן במידה וישנן הנם חוסר שינה ו/ או תקופות מתח. יתכן טיפול תסמיני תרופתי בהן. חשוב ליידע את הצבא . ממליצה לפנות להתייעצות אצל רופא שינה. בברכה ד"R מיכל לוסטיג

18/06/2018 | 14:58 | מאת: ornap

תודה על תשובתך. הבן שלי כבר הרבה אחרי שירות צבאי. בזמנו פנינו לרופאת שינה ושאלנו אם לא מסוכן לשירות צבאי והיא התייחסה לכך די בביטול. בינתיים התופעה באה והולכת וזה מאוד מדאיג אותי כיוון שבזמן שזה קורה הוא אינו מודע מעשיו. יעצו לי לפנות לפסיכולוג המטפל בפוסט טראומה מתוך הנחה שאולי קרה משהו בילדות / גיל ההתבגרות שנמצא אצלו בתת מודע ומעורר את התופעה. אני נרתעת מטיפול תרופתי משום שלתרופות יש תופעות לוואי וגם אין סיכוי שיסכים. השאלה אם ידוע על שיטה כלשהי לא תרופתית שיכולה לפתור או להפחית את התופעה?

הקפדה על משך שעות שינה של 7 שעות לפחות מדי לילה ,והמנעות מסטרס עד כמה שניתן. ומשם זה טיפול תרופתי....

19/06/2018 | 14:55 | מאת: ornap

תודה רבה

שיחות לא תעזורנה...ראה תשובות למטה.

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות