השפעת השינה על ביצוע ביום

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

28/04/2018 | 05:50 | מאת: איתן

בבנין שלנו יש הפרעות בלילה ולפנות בוקר. הדבר הזה ממש גורם לי להיות עייף וחסר מטויבציה במשך היום הדבר נמשך כבר זמן ארוך. ופוגע ביכולות שלי בעיקר ישום משימות והתמדה. כי אין יציבות בטחון בשעות השינה ואז אני משריין זמן לנסות לישון בהמשך היום.לאורך זמן זה פשוט הפך מדבר כיפי וטבעי לכמעט סיוט. ההפרעות גורמות לכך שאין שום יחידת זמן שהשינה תיהיה שקטה. ביום השינה היתה 6 שעות רצוף 6וחצי. זה מיד גורם לי להמלא באנרגיה ועשיה. ואז שוב הסבב של ההפרעות. כלומר כל שיהוי קל לטובה מיד מורגש ויש התאוששות אבל, לטווח ארוך זה בגדר נזק קשה. הדבר נגרם בגלל רעש חיצוני למרות בידוד סביר דפיקת דלתות של שכנים בלילה כלב נובח בדירה מתחת זוג שצורח באמצע הלילה . רכבים לא מפריעים למשל. רק רעשים חריגים. המחשבה הראשונה לעבור דירה אבל כמה זה יעזור הרי בכל מקום יש רעשים אותו דבר בידוד קירות.מצאתי פתרון קצר מועד של מינון ממש קטן של כדור שינה ברגע שלא נרדם. עוזר אבל משהו בכל זאת נראה לי לא סטנדרטי. ההתמודדות יצרה אצלי דווקא רגיעה ויכולת התעלמות. לעצום עיניים ולהרדם. אבל כמה פעמים בלילה אפשר? מעבר זה בכל זאת החלטה קשה. מה ניתן לעשות בתנאים אלה שיכול לתרום לשיפור רצף השינה, חשוב לי להדגיש שרצף של יומים שלושה של שינה סבירה מחזירה אותי ממש למסלול וקל לי להתרגל לכך לכן אני מרגיש שזה לא מצב "נורמלי "לחיות ככה. בנוסף מניסיונך עד כמה באמת שינוי סביבתי משפיע או שזה יותר עניין של התרגלות פנימי.

עזר טכני אך יכול להועיל. למעשה נגד "שינה קלה" ניתן להשתמש רק בעזרים טכניים. מסכימה שפתרון קבוע של כדור שינה הוא לא האופציה המוצלחת. ניתן לשקול טיפול פסיכולוגי קוגניטיבי שילמד אותך להתעלם מהרעשים. או, לחילופין מיינדפולנס (בדוק באינטרנט) בברכה ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות