תופעה משונה של עייפות קיצונית עם חשכה

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

28/07/2017 | 23:07 | מאת: רוני 37

שלום בחודשים האחרונים אני מרגיש עייפות רבה מאוד אחרי השקיעה סביבות 9 בלילה ולא יכול לעשות כלום. וזה מפריע לי מאוד אם צריך לעשות משהו בלילה. יש לציין שנטלתי מספר פעמים בודדות השנה כדור מלטונין לסיוע בהגמלות מכדורי שינה. זה משונה מאוד כי עד לפני כשנה שנתיים הייתי ער עד אמצע הלילה וקם בצהריים. עכשיו גם בנוסף לזה אני מרגיש ב4 אחהצ עייפות כל יום וחייב להכנס למיטה. האם התופעה מוכרת לך? ניתן לעשות משהו?

שלום רב, חסרים פרטים מרובים על מנת להתייחס ספציפית לשאלתך. כשמופיעה לפתע עייפות למרות שישנים מספר שעות נאות בלילה (7) כדאי לבצע קודם כל בדיקות דם לבירור עייפות הכוללות ספירת דם, כימיה בדם, תפקודי בלוטת תריס, רמות ברזל, B12 חומצה פולית, עם זאת במהלך השאלה מוזכר השימוש בכדורי שינה ולאחר מכן נסיון גמילה מהם, מה שאולי מרמז על הרגלי שינה לא נכונים, שמוש לא נכון בכדורי שינה וכו. לאחר בירור כל אלה ועדיין קיימת העייפות כדאי לבדוק את השינה עצמה. התייעץ/צי עם רופא המשפחה בכל אלה בברכה ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות