תוצאות בדיקות דם

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

06/01/2014 | 18:13 | מאת: מיריי

באוגוסט 2012 נשלחה בתי בת ה16 לבדיקות דם עקב תלונות של עייפות,חולשה כללית וסחרחורות. התקבלו תוצאות בדיקת דם שערכה בתי בעלת נתון מעט מדאיג- ANA PATTERN בכייל 1:160, הומוגני, אך מלבד זה הכל היה תקין(תאי דם לבנים-4.77L, נויטרופילים-2.22L). חודשיים לאחר מכן נערכה שוב אותה הבדיקה והתקבל אותו מממצא ANA בכייל 1:160. בפברואר השנה נערכו שוב בדיקות דם: מספר תאי הדם הלבנים ירד ל4.58 והנויטרופילים ירדו ל-1.79. ביוני סך תאי הדם הלבנים 4.37L והנויטרופילים 1.68L. בנובמבר נערכה בדיקת דם נוספת: ANA PATTERN בכייל 1:160 (כמו בבדיקות הקודמות) והפעם סך תאי הדם הלבנים - 3.70L והנויטרופילים 1.28L.. ראומטולוג שלל לופוס. בבדיקות נוספות שנערכו: ANTINUCLEAR ab -negative complement c3-96, complement c4-20. אשמח לחוות דעתך. בתודה מראש, מיריי.

מירי שלום, התלונות של ביתך אינן תלונות ספציפיות ומחייבות כמובן התייחסות וירידה לפרטי פרטים. תלונות כאלו יכולות להעיד על מחלה ראומטית אולם יכולות גם להעיד על מגוון רחב של מחלות שונות או שאינן מעידות על מחלה כלל. בדיקת ANA או Anti-nuclear antibody הינה גם היא בדיקה שאינה ספציפית היכולה להעיד על מחלה אוטואימונית אולם שימי לב כי כ-15-20% מהאוכלוסיה הכללית הבריאה היא בעלת ANA חיובי, בד"כ בכייל (רמה) נמוך. גם כייל של 1:160 (נמוך-בינוני) נמצא בכ 3-5% מהאוכלוסיה הבריאה ולכן טוב עשית שפנית לראומטולוג ילדים אשר התיחס למכלול ההיסטוריה הרפואית, הבדיקה הגופנית ובדיקות המעבדה. יש כמובן צורך להמשיך במעקב רופא הילדים, ובמידת הצורך גם במעקב הראומטולוג. בברכה, ד"ר גיל אמריליו

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים