aslo גבוה מאד וכאבי ברכיים

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

07/10/2013 | 14:16 | מאת: גל

שלום. קוראים לי גל ואני בת 20. מזה כמה חודשים אני סובלת מכאבי ברכיים קשים. נשלחתי לעשות בדיקות דם שונות ונמצא כי ה-aslo עומד על 1918 אך בדיקת crp יצאה תקינה (0.4) ולא חוותי דלקות גרון כבר מעל שנה. נשלחתי לעשות עוד כמה בדיקות ביניהן- c3, c4, rheumatic factor וכולן יצאו תקינות. כחודש לאחר מכן בצעתי שוב את בדיקת הaslo והוא המשיך לעלות ל2000. אני מטופלת תוך כדי בפיזיוטרפיה אך לא מרגישה שינוי. בנוסף, אני לוקחת כדורי ברזל כבר כמה חודשים ולאחרונה יש לי כאבי בטן לעיתים קרובות. האם יש קשר בין הדברים? ומדוע הaslo ממשיך לעלות? תודה רבה.

שלום גל, הטיפול צריך להיות בך ולא בבדיקת ה-ASLO. מקריאת מכתבך לא נראה כי יש קשר בין בדיקת ה-ASLO לשאר התסמינים. בדיקות מעבדה נועדו כדי לעזור לרופא לקבל החלטה. אני מציע להיבדק בצורה מסודרת ע"י ראומטולוג לשלילת דלקת מפרקים. בברכה, ד" גיל אמריליו

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים