כאבי מפרקים - נוכחות : CHLAM.PNEU.IGG

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

18/08/2013 | 17:40 | מאת: צמרת

שלום, בדצמבר 2012 הופיעו אצלי כאבי מפרקים שהתגברו בימים קרים. מבדיקות אצל ראומטולוג וזיהומולוג הבנתי כי נחשפתי לחיידק: CHLAM.PNEU.IGG. נמסר לי כי אין טעם להתחיל טיפול אנטיביוטי כי זה לא יועיל. לאחרונה החלו לבעלי כאבי מפרקים. האם יש סיכוי שהוא נדבק?

שלום צמרת, ראשית, אני מפנה אותך לפורום ראומטולוגיה העוסק במבוגרים. באופן כללי אוכל לומר כי הבדיקה מרמזת על כך שנחשפת בעבר לחיידק בשם כלמידיה. ייתכן כי כאבי המפרקים נובעים מהחשיפה לחיידק זה אולם לא ניתן לדעת בוודאות ללא נתונים נוספים. יתרה מכך, גם אם משפחה נדבקים מחיידקם או וירוסים, הרי שאינם נדבקים בד"כ בתופעות האוטואימוניות הנילוות כמו כאבי מפרקים. בברכה, ד"ר גיל אמריליו

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים