PFAPA וחיסון פוליו חי-מוחלש

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

11/08/2013 | 15:22 | מאת: דפנה

בתי בת 8.5 סובלת מהתקפי PFAPA בחמש השנים האחרונות.תקופת שיא ההתקפים היתה 20 התקפים בפחות משנה והיא טופלה בסטרואידים. עד לפני חודשיים טופלה במשך שנה בקולכיציןושכיחות ההתקפים ירדה. היא כמעט ולא קיבלה סטרואידים. ההתקף האחרון שלה היה לפני חודשיים וחצי. היא ילידת 2005 ומחוסנת בחיסון מומת לפוליו, אבל לא בחיסון החי-מוחלש. האם כדאי לחסן אותה?

דפנה שלום, לאחרונה, מטבע הדברים, אני נשאל רבות בנושא זה. תחילה מספר מילים באופן כללי. החיסון החי מוחלש מומלץ חד משמעית לכל ילד בריא. חיסון זה מגן אומנם על אלו שלא חוסנו בחיסון המומת אולם גם על מדוכאי חיסון, תינוקות שטרם הספיקו להתחסן וקשישים. כולנו מכירים בני אדם כאלה ואל לנו לאפשר הפצה של הזן האלים בכך שנימנע מלתת את החיסון הזה. למרות כל הדיסאינפורמציה בתקשורת חשוב להדגיש שהסיכון לחלות חלילה בפוליו בילד בריא אשר קיבל את כל תרכיבי החיסון המומת ואשר עתה ייתחסן בחיסון החי מוחלש הוא אפס. אני חוזר - אפס. רצוי להורי ילדים המקבלים תרופות העלולות לפגוע במערכת החיסון להתייעץ תחילה עם רופא וטוב עשית. ההמלצה במקרה שלך היא לחסן שכן אין כעת דיכוי של מערכת החיסון. בברכה, ד"ר גיל אמריליו

14/08/2013 | 10:18 | מאת: דפנה

19/08/2013 | 19:43 | מאת: ענת גורן

דוקטור שלום. בני בן ה 5.5 חולה ב pfapa עם התקפים כל שבועיים - שלושה ועם בטנזול בכל התקפה. הוא מחוסן בכל החיסונים הנדרשים. האם כדאי לחסן בפוליו עם חיידקים מוחלשים? המון תודה. הצקפה אחרונה אתמול. ואם כן מתי כדאי לתת לו את החיסון

ענת שלום, עקרונית, לא צריכה להיות בעיה לחסן באם מטופל במנה בודדת של בטנזול בכל התקף, אולם ממליץ גם שתתיעצי עם רופא הילדים שלך. בברכה, ד"ר גיל אמריליו

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים