כאב ממוקד בירך ילד בן 6.5

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

07/09/2012 | 16:42 | מאת: אורלי

שלום רב, בני בן 6.5 מתלונן כבר שבועיים על כאב ממוקד בירך שמאל מעל הברך. הוא קופץ, משתולל, רץ ומשחק כדורגל רגיל ובלילה מתחילים הכאבים. עשינו בדיקות דם כולל PCK ו-ESR הכל יצא תקין כולל שקיעת דם. צילום רנטגן יצא תקין. הרופא אמר לתת לו נורופן במשך 5 ימים רצוף כל 6 שעות ולאחר מכן להפסיק ולראות אם הכאב חוזר. במהלך הטיפול בנורופן הוא לא התלונן על הרגל אפילו פעם אחת. אתמול הוא קיבל נורופן פעם אחרונה בשעה 18:00 והתעורר בלילה מכאבים, נרדם וקם בבוקר רגיל והלך לבית הספר כאילו כלום לא קרה. בשעות אחה"צ התלונן שוב על כאב בירך. מה זה יכול להיות אם כל הבדיקות תקינות כולל צילומים? איזה בדיקות מומלצות להמשך בירור? לתשובתכם אודה.

שלום אורלי, מקריאת מכתבך עולה כי הסבירות לבעיה ראומטולוגית נמוכה. הייתי ממליץ להתייעץ עם אורטופד ילדים בהקדם ולשקול ביצוע CT או MRI של האיזור. יש להביא באבחנה מבדלת אפשרות של אוסטאואיד אוסטאומה. בברכה, ד"ר גיל אמריליו

07/09/2012 | 23:11 | מאת: אורלי

מה זה בדיוק אוסטאואיד אוסטאומה? עשו צילום רנטגן בבית החולים ונאמר לנו שהכל נקי...

שלום אורלי, עניתי לך בפרטי. בברכה, ד"ר גיל אמריליו

13/09/2012 | 11:56 | מאת: אחלה

נושא חשוב!

חן חן..

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים