טיפול בנורופן

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

22/04/2013 | 20:38 | מאת: טלי

שלום, בתי בת שנתיים וחצי סובלת מדלקת במפרק הברך. מקבל נורופן פעמים ביום מספטמבר עם הפסקות קצרות. מאוזנת עם זה טוב אבל אני חוששת האם לנורופן במתן כל כך ממושך אין השלכות על מערכות הגוף? אודה לתשובתך

שלום טלי, נורופן(השם המסחרי- החומר הפעיל הינו איבופרופן) הינה תרופה השייכת לקבוצת התרופות נוגדות הדלקת שאינן ססטרואידליות (NSAIDs). עם קבוצה נמנית לדוגמא גם נפרוקסן (הידועה בשם נקסין/נפרוקסי/פויינט וכו'). פרט להיותה מורידת חום ונוגדת כאב, לנורופן ודומותיה גם עילות אנטי-דלקתית. ברם, פעילות זו מושגת רק בשימוש יומיומי קבוע וארוך טווח (לפחות שבועיים ולעיתים עד 8 שבועות ויותר) וכך יכולה להיות מושגת הטבה בדלקת המפרקים. תרופה זו בטוחה גם בשימוש ממושך (חודשים ולעיתים יותר מכך) ויש איתה נסיון נרחב. תופעות הלוואי קשורות בעיקר לתסמינים הקשורים למערכת העיכול (כאבי בטן בד"כ) ולכן מומלץ לקחת את התרופה עם או מיד לאחר אכילה. מומלץ להספיק את השימוש כשיש שלשולים או חשד להתייבשות ולהיוועץ ברופא. בכלל כדאי להיוועץ ברופא כל פכם שיש חשד לתופעות לוואי. המעקב אחר תופעות לוואי אפשריות מתבצע ע"י לקיחת בדיקות מעבדה תקופתיות. בברכה, ד"ר גיל אמריליו

24/04/2013 | 18:12 | מאת: אלונה

היא מקבלת משהו בשביל הטיפול בדלקת או שזה רק הנורופן? אם מקבלת טיפול תרופתי לדלקת עדיף לתת אקמולי ולא נורופן. יש לו תופעות לוואי לא פשוטות וצריך להקפיד לקחת על קיבה מלאה.. אקמולי הרבה יותר בטוח לשימוש.

24/04/2013 | 19:30 | מאת: טלי

הי אלונה, תודה על תגובתך. היא מקבת נורופן כטיפול קבוע נגד הדלקת

תודה אלונה על תגובתך. למען שאר הקוראים אני מבקש להבהיר: אסור לתת 2 תרופות מקבוצת ה-NSAIDs ביחד (לדוגמא אין "לערבב" נקסין עם נורופן) ואכן ילד שמקבל NSAID וסובל מכאב או חום, ניתן בהחלט לתת לו אקמולי אולם חשוב מאוד להדגיש כי לאקמולי (או פרצטמול בשמו הגנרי) אין פעילות אנטי דלקתית ולכן הוא אינו משמש לטיפול קבוע כנגד דלקת מפרקים. מלבד זאת, גם לפרצטמול (כמו לכל תרופה) יש תופעות לוואי והוא לאו דווקא בטוח יותר לשימוש מאיבופרופן (נורפןאו אדוויל בשם המסחרי). בברכה, ד"ר גיל אמריליו

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים