היסטוריה של jra

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

06/02/2013 | 18:32 | מאת: יפעת

בתי היום בת 15.בגיל 2-6 לערך סבלה מדלקת במפרק ברך שמאל וטופלה בזריקות תקופתיות. מאז לא התלוננה על כאבים, רק נשאר הבדל של כמה מילימטרים בין אורך הרגליים, שלא הסב לה כל כאב. לפני כשנה החלה להתלונן על כאבי מפרקים בעיקר בכפות הרגליים והידיים, כאשר רק אם היא עושה קליקים משחרר לה קצת את הכאב. התחלנו בדיקה של הנושא במרפאה ראומטולוגית בארצות הברית ולא מצאו שום ממצא בבדיקות הדם ופשוט נתנו לה משכחי כאבים. אני רוצה להמשיך את הבדיקה כי הילדה סובלת, ואם יש משהו שלמדתי מההיסטוריה של דלקת המפרקים,זה שאסור להתעלם מכאבים, גם אם בהתחלה אין אבחנה. עכשיו בארץ אינני יודעת לאן לפנות? האם לראומטולוג ילדים או מבוגרים? האם יש לדעתך קשר למחלת הילדות למרות שאין אינדיקציה לדלקתיות במפרקים? דיי שמנו לב שהכאבים מתגברים לקראת המחזור ומגיעים לשיאם בזמן המחזור. תודה.

שלום יפעת, כדאי בשלב זה לפנות לבירור במרפאת ראומטולוגיה ילדים, הן מפאת הגיל והן עקב ההסטוריה של מחלת מפרקים בילדות. באופן כללי, קיימים "רמזים" לכאבים ראומטים/דלקתיים כגון כאב המופיע בעיקר בבוקר, מלווה בנוקשות בוקר של המפרקים (או לאחר נוקשות חוסר תנועה במשך זמן ממושך). אנא אל תשכחי להביא למרפאה את כל המסמכים ובדיקות הדם הרלונטיות מהעבר. בברכה, ד"ר גיל אמריליו

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים