בת 7 עם כאבי קרסול

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

08/01/2013 | 12:22 | מאת: נתי

שלום דוקטור, בתי בת ה 7 מתלוננת במשך שנתיים או יותר על כאבים ברגליים עד עכשיו ציינו הרופאים שאלו כאבי גדילה לאחרונה ב 3 חודשים האחרונים היא מצביעה על כאב במיוחד בקרסול (בעצם הבולטת) כאבים שמעירים בלילה היא קמה איתם לפעמים בבוקר במיוחד בערב במצב של עייפות. שמתי לב שיש נפיחות קלה וטיפה אדמומי בחלק הזה. מה יכולות להיות הסיבות לכך והאם העובדה שהיא נותנת לעסות לה את האיזור בכאב שולל דלקת מפרקים? מהמודאגת

שלום נתי, כאבי גדילה מתוארים ככאבים המעירים משינה בלילה, יכולים להיות בעוצמה חזקה ובד"כ אינם משאירים עדות עם הקימה או במהלך היום. כאבים ממקור דלקתי/ראומטי הם כאבים המופיעים בעיקר בבוקר, לא חייבת להיות רגישות ע"פ המפרק אולם בד"כ יש כאבים בהנעה. יכול להיות חום מקומי אולם לא חייבת להופיע אדמומיות מעל המפרק. בד"כ קשה גם להניע את המפרק בבוקר (תופעה המכונה קשיון בוקר) ואכן אצל ילדים קטנים או תינוקות הדבר יכול להתבטא כצליעה לאחר הקימה שחולפת לאחר זמן מה. בנוגע למקרה הספציפי שלך, הייתי ממליץ בשלב זה להתייעץ עם ראומטולוג ילדים. מספר שאלות מכוונות ובדיקה גופנית יוכלו בהחלט לתת כיוון לגבי האבחנה. בברכה, ד"ר גיל אמריליו

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים