התקפי חום חוזרים אצל ילדה בת 4

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

09/11/2012 | 18:23 | מאת: לילך

שלום רב, בתי בת 4 אובחנה ע"י רופאת המשפחה לפני כחודשיים עם PFAPA. הומלץ לנו על טיפול בסטרואידים בטנזול 3 כדורים של 0.5 מ"ג חד פעמי. התקפי החום חוזרים על עצמם כל שבועיים ולפעמים אפילו בהפרש של מספר ימים, ומלווים בכאבי גרון והרגשה כללית לא טובה. הדאגה שלי היא מההשפעה המצטברת של הטיפול הסטרואיד, מה ההשלכות על הגדילה וההתפתחות והאם יש טיפול חליפי לסטרואידים. אודה מאוד לתשובתך לילך

שלום לילך, מתן חד פעמי של מנת סטרואידים לאחר התקף הינו אופצייה טיפולית אחת אולם יש לזכור כי במקרים רבים סטרואידים יכולים לקצר את זמן ההפוגה בן ההתקפים. לאחרונה נתגלה כי התרופה סינגולייר הניתנת פעם ביום למניעת התקפי אסתמה יכולה להיות גם יעילה במניעת התקפי PFAPA. אני מציע כי תפני לראומטולוג ילדים לשם הכוונה. בברכה, ד"ר גיל אמריליו

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים