יעוץ

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

16/10/2012 | 15:45 | מאת: אימא מודאגת

שלום רב! בני בן 16 וחצי ,בשנה האחרונה ירד במשקל ללא סיבה מוסברת 12 ק''ג. הגובה שלו הוא 180 ס''מ והמשקל היה 70 ק''ג.הוא ירד ל-58 ק''ג.בנוסף לכך הוא סובל מכאבי בטן.במשך השנה נעשו בדיקות מעבדה מגוונות ובדיקות הדמיה ועד עכשיו לא נמצא דבר.לאחרונה הילד עלה במשקל וכרגע הוא 61 ק''ג. בני סובל מלחץ דם ראשוני שלא מטופל ע''י תרופות.הערכים של לחצי דם 140/80.בנוסף לכך יש לו פרוטאינוריה אורטוסטטית. מה שכן קריאטינין שלו בדם תלמיד היה 0.8-1,אך בחודשים האחרונים הוא יורד עד ל- 0.62 לפני חודש וכרגע עומד ב-0.55. אין לו כאבי שרירים וכוח שלו נשמר (בלי עין רעה!). האם מדובר בבעיה בשריר או בבעיה בכליות? כל הבדיקות (ספירת דם,שקיעת דם,CRP,CPK,תפקודי כליות וכבד תקינות לחלוטין).חשוב לציין שרוב האוכל שהוא אוכל הוא אוכל בשרי. אשמח לקבל את התשובה. בברכה, אימא מודאגת

שלום לאם המודאגת, ציינת במכתבך מספר בעיות. על פניו לא נראה כי מדובר בבעיה ראומטולוגית אולם לא ניתן לשלול זאת רק ע"י תאורך כמובן. בכל אופן, על רופא הילדים שלך לרכז את הבירור. כדאי לעבור עם רופא הילדים על הרגלי האכילה של בנך ובמידת הצורך להפנותו לרופא גסטרואנטרולוג. לגבי הקראטינין, רמות קראטינין נמוכות אינן מצביעות בד"כ על בעיה בתפקוד הכלייתי. בברכה, ד"ר גיל אמריליו

16/10/2012 | 18:04 | מאת: אימא מודאגת

שלום,ד''ר! הילד עבר בירור גסטרו מה זה משוכלל ולא נמצא דבר .האם לפי דבריך אין צורך בבירור ראומטולוגי,לגבי בעית השרירים,כי תתפלא לשמוע רופאת הילדים לא יודעת איך "לאכול" את הערך של הקריאטינין הנמוך. אודה לך מאוד על תשובתך.

שוב שלום, במחלות שריר דלקתיות (בהם מטפל הראומטולוג) ישנה חולשת שרירים ניכרת ומדדי דלקת כמו גם אנזימי שריר (CPK לדוגמא) גבוהים. לצערי, בלתי אפשרי לבצע רפואה נכונה מבלי לראות את המטופל, לבדוק אותו, לעבור על הבדיקות שבוצעו ולשמוע את הסיפור בפגישה פנים מול פנים. משום כך פורום זה (כמו שאר הפורומים הרפואיים) אינו יכול לתת ייעוץ פרטני אלא להדריך את הפונים (וגם את הקוראים) באופן כללי. תוכלי תמיד לפנות לייעוץ נוסף במידת הצורך. בברכה, ד"ר גיל אמריליו

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים