מחלת fmf

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

21/03/2016 | 17:14 | מאת: עופר

שלום דוקטור בני בן 19 סובל ממחלת fmf מגיל שנה נוטל 6 כדורי כולחצין כל יום בזמן האחרון יש עלה בתדירות ההתקפים כפעם בחודש הרופא נשפחה שלח אותו לעשות בדיקות דם וכמה מהתוצאות יצאו גבוהות האם אני צריך לרוץ איתו לרופא או שאין צורך להיבהל: Crp 106, esr 69, fibrinogen 738 , tsh7.40

עופר שלום, בדיקות הדם מצביעות על רמות גבוהות של מדדי דלקת. בדיקת ה-TSH עלולה להיות גבוהה במצבים של תת תפקוד של בלוטת התריס על אף שאם תפקודי הבלוטה עצמם תקינים - הדבר דורש מעקב בלבד. רופא המשפחה יוכל לתת מידע נוסף על כך. לגבי התקפי FMF - חשוב לוודא שיש נטילה סדירה של הכדורים. במידה וקיימת נטילה סדירה ויומיומית של הכדורים הרי שהסיכוי להצטברות של חומר העמילואיד (תופעה המכונה עמילואידוזיס ועלולה להוביל לסיבוכים בגיל המבוגר יותר כמו אי ספיקת כליות) נמוך ביותר. הייתי ממליץ להיוועץ ברופא המשפחה ולוודא כי לא מדובר בסיבה אחרת למדדי הדלקת המוגברים פרט למחלת FMF, וכן לפנות בהקדם לראומטולוג המטפל לשם ייעוץ. בברכה, ד"ר גיל אמריליו

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים