ANTISTREPTOLYSIN O גבוה שממשיך לעלות

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

10/05/2015 | 11:26 | מאת: שרית

שלום רב, בני בן ה13 וחצי, ילד בריא בדרך כלל לא מחלות רקע עבר סדרה של בדיקות דם לפני כ-5 חודשים בעקבות כאבים במפרקי היד והברך. אחת מבדיקות הדם ( ANTISTREPTOLYSIN O )היו גבוהות מהנורמה התוצאה הייתה 600. כתוצאה מכך הופננו לראומטולוג שהפנה לMRI שבו התגלה קרע במיניסקוס.השבוע הילד צריך לעבור ניתוח בברך ועל כן נדרש שוב לעשות בדיקות דם ועכשיו ראיתי כי הערך של הבדיקה קפץ והגיע ל 800.שאלותי הן: ראשית מה יכולה להיות הסיבה לעליה בערך הנ"ל? ושנית האם ערך גבוה מסוג זה מפריע לביצוע הניתוח? תודה וכל טוב. שרית.

שרית שלום, בדיקת ה-ASLO במידה וחיובית, הינה בדיקה המעידה על נוכחות של חיידק הסטרפטוקוק (מסוג A הידוע לשמצה מדלקות הגרון שמצריכות טיפול אנטיביוטי) מתי שהוא בעבר (בד"כ נשאר חיובי חודשים ולעיתים אף יותר משנה לאחר דלקת גרון סטרפטוקוקלית). לעיתים הערך "מתנדנד" (נובע מהשיטה שבה עושים את הבדיקה). הבדיקה משמשת אותנו בראומטולוגיה כעדות לדלקת גרון שנגרמה מהחיידק בעבר וכעת עלולה לגרום לדלקת מפרקים כלשהיא בגוף (כולל דלקת מפרקים שגרונית). השורה התחתונה - באופן עקרוני - באם נמצאה הסיבה לכאבי הברך והיא אינה ראומטית, הרי שאין שום משמעות לבדיקת ה-ASLO וזה אינו מהווה הוריית נגד לביצוע הניתוח. שיהיה בהצלחה! בברכה, ד"ר גיל אמריליו

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים