חשד קליני ללופוס

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

30/04/2015 | 09:01 | מאת: אמא

שלום רב, ביתי בת ה14 אובחנה בתה"ש "חשד קליני ללופוס". (עוברת לטיפולך בשניידר, ממתינות לתור) לאחותי apla sle. לביתי: כאבי פרקים,חולשה, פריחת פרפר, חסר פקטור 7 ידוע, אחרי ניתוח קיבוע עמ"ש ,רוב התופעות החלו לאחר שחוסנה נגד וירוס הפפילומה שתי מנות . בבדיקות: igm 135 ab glycorpotei igg 45.8 ana חיובי פטרן הומוגני 1/160 antiscl 70 1.4 antichromatin 6 antidna שלילי אנמיה מיקרו היפו crp 13.5 הומלץ על תחילת טיפול בפלקווניל, נוטלת ויטמין d 2000, ברזל,התבקשה להמנע באופן מוחלט מהשמש. בדיקת lac יצאה מבוטלת עקב טעות בלקיחה, נוכל לבצע רק בשבוע הבא. שאלתי היא: מה ההבדל בעצם בין חשד קליני להגדרת המחלה עצמה? האם חולה לופוס מוגדר ככזה רק לאחר התפרצות מחלה? אני פשוט מנסה להסביר לילדה ובעצמי לא מבינה. תודה על תשובתך האדיבה.

אמא יקרה שלום, כמובן שנדון בפירוט במהלך הביקור אודות התסמינים הספציפים שמהם סובלת ביתך. בשלב זה אוכל להגיד כי כשמדובר בלופוס האבחנה אינה נעשית על סמך בדיקת מעבדה אחת או תסמין ספציפי אחד ממנו סובל המטופל. במילים אחרות, האבחנה נקבעת ע"י אוסף תסמינים וסימנים מהם סובל המטופל, ממצאים בבדיקתו הגופנית וסדרה של בדיקות מעבדה. לצורך כך הוגדרו קריטריונים אשר משמשים לסיווג המחלה. הכוונה במושג "חשד קליני" הוא שאין מספיק קריטריונים כאלה לאבחנה וודאית של המחלה, אולם הרופא המטפל מתרשם כי על סמך הנתונים הקיימים, בכל זאת יישנו חשד כי מדובר במחלה עצמה. מקווה שעזרתי, בברכה, ד"ר גיל אמריליו

01/05/2015 | 09:27 | מאת: אמא

תודה רבה על תשובתך האדיבה והמהירה. שאלה נוספת ברשותך: האם יש להמתין עם הפלקווניל עד אחרי בדיקת lac? או שאין קשר? תודה

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים