FMF

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

23/03/2015 | 17:42 | מאת: נידא

שלום הילד שלי בן שנתיים ו9 חודשים , הוא סובל כל כמה חודשים מחום גבוה ואפטות בחלל הפה עשינו לו בדיקת FMF התשובה : הטרוזיגוטי נשא E148Q-C.442G>C את יכול בבקשה לפעניח את התשובה רוצה לדעת בבקשה אם הוא אכן חולה או רק נשא

נידא שלום, לא אוכל לאבחן את בנך דרך הפורום אולם אוכל לומר באופן כללי כי התסמינים מהם סובל יכולים להתאים למחלת PFAPA ולא ל-FMF (על אף שגם מחלות אחרות יכולות לגרום לאפטות בחלל הפה). בנוסף המוטציה E148Q נחשבת למוטציה קלה שנשאות שלה באלל אחד אינה כשלעצמה מהווה אינדיקציה למחלת FMF. יש כמובן להתייעץ עם ראומטולוג ילדים שיחווה דעתו על סמך פגישה עם ההורים ובדיקת הילד. בברכה, ד"ר גיל אמריליו

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים