כאבי מפרקים אצל ילד בן 4.5

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

18/02/2015 | 21:17 | מאת: תקוה

הבן שלי מתלונן כבר תקופה ארוכה על כאבים ברגליים - קרוב לקרסול. לאחרונה הצטרפו לזה תלונות על כאבים מסביב לכל המפרק של הקרסול, כאבי ברכיים, גב כף היד, וכאבים בצוואר. בנוסף הוא סובל מעייפות שגוברת לקראת הערב. בדיקות הדם, שכללו ספירת דם ובדיקות נוספות, שערכנו לאחרונה תקינות. רציתי לדעת מה זה יכול להיות? אילו בדיקות היית ממליץ לערוך לפני שנגיע לראומוטולוג? התור בעוד יותר מחודש ורציתי בינתיים לבצע את כל הבדיקות הלוונטיות כדי להתחיל את הטיפול בהקדם האפשרי. תודה!

תקווה שלום, אכן כדאי להתייעץ עם ראומטולוג ילדים בהקדם. עוד טרם הבדיקה, כדאי להיבדק גם ע"י רופא הילדים כדי לשלול מחלות שאינן ראומטיות. בד"כ רצוי במקרים כאלה להגיע עם ספירת דם, כימיה מלאה, שקיעת דם ובדיקת CRP. בהמשך יחליט הראומטולוג שלך אם ואילו בדיקות נוספות לשלוח.

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים