כאבים בשוקיים או בירכיים

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

28/11/2020 | 05:24 | מאת: רונית

שלום, הבת שלי סובלת כבר הרבה זמן כאבים בשוקיים מתחת לברך בעיקר. אין כאבי ברכיים או כאבי פרקים. לאב יש hlab27 חיובי. יש לציין שהיא בחינוך מיוחד בת 9, כך שלא בטוחה שהיא לגמריי יודעת את מקור הכאב. כאמור, מתלוננת על שוקיים. לאורך כל היום, לא מעיר משינה. אורטופד ראה, לא מצא כלום. בדיקות רנטגן תקינות וכן בדיקות דם תקינות. האם זה יתכן שזה קשור לדלקת פרקים של האב או סוג של מחלה אוטואימונית? תודה

שלום רונית, זו שאלה טובה. יש כאן סיפור משפחתי מצד אחד. מצד שני, הכאבים אינם תסמין קלאסי של spondyloarthropathy (כלומר מחלת המפרקים ממנה סובל האב). בכל מקרה, מכיוון שמדובר בכאבים כרוניים, ממליץ מאוד להיפגש גם עם ראומטולוג ילדים כיוון שיכןל להיות גם הסבר אחר לתסמינים. בברכה, פרופ' גיל אמריליו - ראומטולוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים