כאבי מפרקים לילד בן 13

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

05/10/2014 | 20:12 | מאת: שרית

שלום רב, מזה מספר חודשים בני בן ה13 סובל מכאבים במפרקים שונים בגוף פעם בכף היד , פעם בכף הרגל... בהמלצת רופאת המשפחה ביקרנו אצל אורטופד שאמר כי הבעיה קשור בכלל לרופא ראומטולוג .ולכן בהמלצתו ביקש מרופאת המשפחה לבצע בדיקות דם ולהפנות לראומטולוג. כרגע ראיתי את תוצאות בדיקות הדם ואני חייבת להודות שהתוצאה של אחת הבדיקות קצת הלחיצה אותי. בדיקה שנקראת ANTISTREPTOLYSIN O והתוצאה שיצאה היא 600 T.U כאשר טווח הנורמה הוא 0-300 . קראתי קצת והבנתי כי מדובר בהדבקה של חיידק הסטריפטוקוק בחודשים האחרונים וכי אחד הסיבוכים שהחיידק יכול לגרום הוא דלקת פרקים. שלחנו את ההפניה לראומטולוג לבית החולים לשם קביעת תור אך הבנתי שזה יכול לקחת חודשים. אנא מכם הסבירו לי את המשמעות של תוצאה זו ואם הבנתי נכון ויכול להיות קשר בין ההדבקה בסטריפטוקוק לכאבים שהילד חש מה בעצם הטיפול? רוב תודות וכל טוב. שרית.

שרית שלום, ישנן סיבות רבות לכאבי מפרקים, רובן דווקא אינן בשל מחלות ראומטיות. לגבי תשובת ה-ASLO: אכן מדובר נוגדן כנגד רכיב של חיידק הסטרפטוקוק, אולם יש לזכור שנוגדן זה עולה לאחר דלקת גרון פשוטה, ויכול להישאר בערכים גבוהים מספר חודשים גם כשהילד בריא לחלוטין. כמובן שבמקרה של בנך יש צורך בהערכת ראומטולוג וכאן חשוב לי להבהיר כי אל עף שלצערנו, התורים לרופאים מקצועיים עלולים להיות ארוכים עקב מצוקת כוח אדם, הרי שבמקרים דחופים, רופא הילדים או המשפחה, יכול ליצור קשר עם הרופא המקצועי ולזרז את התור במידת הצורך. ישנם רופאים שמתקשרים אלי ולעתים אני רואה (במידת האפשר) את הילד כבר ביום המחרת. כמובן שבמקרים דחופים גם חדרי המיון מספקים מענה. בברכה, ד"ר גיל אמריליו

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים