האם מקובל לתת נורופן בJIA בילדה בת 4

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

06/01/2020 | 14:06 | מאת: נוי

שלום,בתי בת 4 ולפני כ8 חוד' לאחר שני אשפוזים תוך חצי שנה עם דלקת ב2 מפרקים(ברך וקרסול) אבחנו חשד לjia שהשתפר מס' ימים לאחר הזרקת סטרואידים למפרקים. מאז היא מטופלת בנורופן מניעתי ונמצאת במעקב ראומטולוג. לפני כחודשיים הפסקנו את הטיפול בנורופן עקב שכחה ועצלות ועכשיו הראומטולוג אומר ששוב יש נוזל משמעותי בברך, ומעט בקרסול. בנוסף בבדיקות דם שוב יש אנמיה וcrp 7.5. שבוע הבא נעשה שאיבת נוזל והזרקה למפרקים. רציתי לדעת האם מקובל לתת נורופן כמניעתי למשך שנים? האם זה אמור ממש למנוע את הדלקת במפרקים או רק להפחית את הסימפטומים? האם אין לזה תופעות לוואי בנטילה ממושכת?

שלום נוי, שאלה מצויינת. נורופן הינה תרופה ממשפחת התרופות נוגדות הדלקת שאינן סטרואידים NSAIDS. אנחנו מכירים אותה כתרופה להורדת חום או נגד כאבים אולם במינון עקבי של לפחות כשבועיים (בד"כ כחודש) היא עשויה להועיל לדלקות מפרקים בדרגה קלה יחסית. בד"כ נותנים אותה עד למועד ההזרקה למפרקים ולעיתים היא אף מייתרת את ההזרקה. במתן ממושך יש לעקוב אחר בדיקות שתן ותפקודי כלייה. בברכה, ד"ר גיל אמריליו - ראומטולוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים