ההבדל בין ראומטולוג לראומטולוג יחדים

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

05/12/2019 | 07:54 | מאת: הופ

מה ההבדל בין ראומטולוג לראומטולוג ילדים האם זה משמעותי לנער בגיל 16

שלום, ראומטולוגית ילדים הינה מקצוע "צעיר" יחסית. בעבר ילדים היו מטופלים ע"י רופאי ילדים או ראומטולוגים מבוגרים. למעשה המקצוע ראומטולוגית ילדים הוכר לראשונה בארה"ב רק ב-1992 ואצלנו רק בעשור הקודם. הדבר נבע מתוך ההכרה שילדים אינם "מבוגרים קטנים" והם מפתחים מחלות שונות וייחודיות (לדןגמא דלקת מפרקים של גיל הילדות, PFAPA) יחד עם מחלות משיקות (כמו זאבת או מחלת FMF). ראומטולוגים ילדים הינם מומחים ברפואת ילדים שעברו הכשרה נוספת בארץ או בחו"ל ונגשו לבחינות גמר ספציפיות בתחום (נערכות אחת לשנתיים) המקיפות את כל הידע בתחום. עקרונית ראומטולוג מבוגרים יכול לראות נערים מעל גיל 16 שנים אולם זה תלוי בהעדפה האינדבידואלית של כל רופא ולכן יש לשאול לדעתו. בברכה, ד"ר גיל אמריליו - ראומטולוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים