מתן סטרואידים לילד בהתקפים

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

11/09/2019 | 22:09 | מאת: ירון

ד״ר אמריליו שלום. בני בן 3.9 (שוקל 14 ק״ג) מאובחן עם p-pfapa החל מגיל שנה ושלושה חודשים. סובל מהתקפים חוזרים בתקופה האחרונה בתדירות של כל 7 ימים. בעבר ניסינו להימנע ממתן סטרואידים אך זה היה כרוך בסבל רב שאנחנו מעדיפים להימנע ממנו. כאשר שאלנו את רופאת המשפחה האם מתן סטרואידים (בטנזול במינון של 0.25 מ״ג/קג) בתדירות של אחת מסוכן לילד, היא טענה שאין עם זה בעיה. היא תמיד מספרת לנו שילדים הסובלים מאסתמה מקבלים מינונים גבוהים יותר ולאורך זמן רב יותר, כמו כן היא טוענת שגם מתן מורידי חום (אקמול/נורופן), לאורך זמן רב, זה גם לא הדבר הבריא ביותר. אשמח לחוות דעתך בנושא. תודה מראש,

שלום ירון, אכן, על אף העדר מחקרים בנושא (אנו מתכננים מחקר כזה בשניידר בקרוב), טיפול במינון חד פעמי בסטרואידים אינו גורם תופעות לוואי בכמעט כל המקרים (בילדים קטנים הוא עלול לגרום להיפראקטיביות מסויימת למספר שעות). בכל מקרה אם התכוונת לבטנזול - ניתן לנסות מינון נמוך יותר (בד"כ אנחנו מתחילים ממינון של 0.1 מ"ג לק"ג למנה חד פעמית) אולם ההחלטה הסופית צריכה להעשות ע"י הרופא המטפל. בברכה, ד"ר גיל אמריליו - ראומטולוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים