מתן תרופה אירדיה לילד חולה קרוהן

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

16/01/2019 | 18:43 | מאת: טיפול באירדיה

הבן שלי בן 15 וחצי עם קרוהן אובחן לאחרונה עם CRMO 'לאחר ביצוע mri שהראה על דלקת בעצם הירך ובעמוד שדרה תחתון. הומלץ על מתן אירדיה עקב הדלקות וחוסר בסידן. אני די חוששת מתרופה זו. מהם אחוזי ההצלחה לעומת הנזק העתידי בתופעות לוואי. מקבל היום סטלרה לאחר שרמיקייד גרם לפריחה קשה בגוף. יש לציין כי לפני שבועיים לא דרך על הרגל והתקשה להזיז. כיום דורך על הרגל והולך עם צליעה קלה. תודה

שלום רב, ארדיה הינה תרופה השייכת למשפחת הביספוספונטים והינה תרופה מקובלת לאוסטואופורוזיס במבוגרים. מחקרים הראו שהיא גם מצליחה לרפא באחוז לא מבוטל דלקת כרונית של העצם שאינה ממקור זיהומי (השם החדש למחלה זו הוא chronic non-bacterial osteomyelitis). אכן לא נח לכאורה לתת תרופה שנספגת בעצם ונשארת שם למשך מספר שנים, ולעיתים מעדיפים להשתמש בתרופות אחרות אולם כיוון שמטופל כבר בטיפול ביולוגי, האפשרות הזו בהחלט באה בחשבון בתור אפשרות טיפולית. בכל מקרה אין עד כה עדות ממשית בספרות הרפואית שטיפול בתרופה זו גורם לבעיות בעתיד. בברכה, ד"ר גיל אמריליו - ראומטולוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים