דלקת מפרקים כרונית של גיל הילדות

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

06/05/2014 | 22:10 | מאת: מורן

שלום רב! ביתי בת 2.5, אובחנה עם דלקת מפרקים כרונית של גיל הילדות. הדלקת מופיעה בברך ימין, ובשלה זה קיבלה (בהרדמה מלאה) כבר 3 זריקות סטרואידים לברך, בהפרש של 3 חודשים אחת מהשנייה. לצערי עושה רושם שהדלקת תחזור, ושאלתי היא, האם יש לך ידע בנושא לגבי כל סוג של רפואה משלימה שאוכל להעזר בה? (האם מניסיונך נתקלת באיזה שהוא תחום שעזר) (נטרופתיה, דיקור סיני, שמן קאנביס, פטריה יוגית, קבלה.. ואלוהים יודע מה).. הנקודה היא שהרי אין מידע לגבי הסיבה מדוע הדלקת מופיעה מלבד העובדה שהיא תוקפת את התאים הבריאים של מערכת החיסון.. (או משהו כזה), ולכן אני נוטה ורוצה להאמין שיכולה להיות דרך למנוע את היווצרות הדלקת כל פעם מחדש.. תודה על תשובתך. (ברור כי הילדה קטנה, וברצוני להיות ממוקדת ככל שאפשר בטיפול הנכון).. מורן

שלום מורן, לצערי, אין היום כל עדות מחקרית מדעית כי רפואה משלימה עוזרת במקרים מאין אלו (כיוון שאם היתה עדות כזו, הרפואה הקונבנצינלית היתה מאמצת אותה לחיקה כפי שכבר קרה במספר מקרים במחלות אחרות). באופן כללי אוכל לומר כי לאחר כשלון חוזר של הזרקות, יש לחשוב גם על טיפול סיסטמי (כלומר טיפול בתרופה הנלקחת דרך הפה או במידת הצורך, בזריקות). בטוחני כפי כבר דנת על כך עם ראומטולוג הילדים שלך. בברכה, ד"ר גיל אמריליו

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים