אבחון של ppafa +fmf וכאבים בעורף לילדה בת 5.9.

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

28/08/2018 | 10:43 | מאת: אור

שלום רב, בתי בת 5.9 חדשים אובחנה כנשאית של מוטציה אחת של FMF, בנוסף ראומטולוג איבחן כי התקפי החום החוזרים הינם PPAFA. אני דואגת מפני שלפני כל התקף היא מתלוננת על כאבים בעורף, אח"כ כאבי ראש וקצת בטן ולאחר מספר שעות מתחיל חום. למה יש כאבים בעורף ? אני לא בעד לתת סטרואידים, מעדיפה לתת נורופן 2-3 ימים מאשר סטרואידים על בסיס קבוע בכל חודש. האם זה בסדר? תודה רבה, אמא דאגנית

שלום רב, לגבי השאלה הראשונה - התשובה היא כי פעמים רבות קיימת תופעה המכונה פרודרום - כלומר תסמינים המופיעים לפני ההתקף והם שכיחים גם במחלת PFAPA. כמו תמיד כדאי להתייעץ עם רופא הילדים ולהיבדק על ידו באשר לתסמינים הספציפים מהם סובלת ביתך. לגבי השאלה השנייה - יש לזכור כי מחלת PFAPA משפיעה על איכות החיים אך אינה מסוכנת ככלל. אנו יודעים זאת כי דורי דורות של חולים (לעיתים קרובות ההורים עצמם שסבלו מדלקות גרון חוזרות בילדותם) לא קיבלו טיפול והמחלה חלפה לבסוף מעצמה בשנות העשרה. זו גם הסיבה שהמחלה נתגלתה רק בשנות השמונים של המאה הקודמת. בברכה, ד"ר גיל אמריליו - ראומטולוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים