האם יש דלקת פרקים או לא ?

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

30/05/2018 | 18:57 | מאת: הילה בוהדנה

שלום בני בן ה7 נמצא בבירור לדלקת פרקים! בעבר היה אירוע שהיה ניראה כמו אירוע של המחלה. השבוע עקב כאבים במפשעה ובפרקי הידיים עשינו בדיקות דם תוצאות הבדיקות היו Ana pattern- nucleolus Ana titer- 1:160 Antinuclear Ab (ana- positive RNP-2.4 RNP A-2.4 סטרפטקוקות היה חיובי ב 21.3 היום יצא שלילי Antistreptolysin o היום 1200 1.2 היה 800 ולפני היה 400 מש שאומר שהוא במגמת עלייה גבוהה מאוד לא ברור לנו האם תוצאות אלו מעידות על התקדמות הבירור של הדלקת פרקים והאם אפשר להגיד שהילד אכן סובל ממנה? תודה רבה

שלום הילה, כפי שכתבתי רבות באתר - אנו נוטים ליחס לבדיקות הדם סגולות רבות והן אכן עוזרות פעמים רבות באיתור ואישוש האבחנה אולם הן אינן בשום פנים ואופן תחליף לבדיקה ותשאול ע"י רופא. ניתן לראות האם קיימת דלקת פרקים בבדיקה גופנית ואין צורך בבדיקות מעבדה לשם כך. בנוסף - פעמים רבות בדיקות מעבדה חיוביות לא חייבות לרמוז על מחלה. לפיכך - אין באפשרותי להתיחס באופן ספציפי למקרה שהצגת אבל רופא הילדים יוכל להדריך אותך ובמקרה הצורך להפנות אותך לראומטולוג ילדים לצורך המשך הבירור. בברכה, ד"ר גיל אמריליו - ראומטולוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים