FMF ללא כאבים מאז תחילת הטיפול

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

05/03/2018 | 11:17 | מאת: חוה

שלום, לילדה שלי יש FMF בתחילה היו התקפים רבים. מספר חודשים מאז שהיא לוקחת כוכלצין כבר 4 שנים פסקו ההתקפים. מידי פעם יש לה התקפים ללא חום של כאבי בטן קשים ליום אחד. האם זה יתכן ב FMF שההתקפים נהיים בהרבה יותר קלים ובמרחקים גדולים בינהם, אבל יש לה הרבה כאבים ברגליים?

שלום חוה, לעיתים קרובות, כשההתקפים מתחילים לחזור, גם אם בצורה קלה, אחת הסיבות האפשריות היא צורך בהעלאת המינון. זכרי שילדים גדלים ועולים במשקל כך שהריכוז היחסי של כולכיצין בדמם יורד באופן יחסי. כדי לברר האם זו הסיבה - אני מציע לך לפנות לראומטולוג הילדים המטפל שייאבחן את הסיבה וייבצע את ההתאמות הנדרשות בעת הצורך. למותר לציין שכל שינוי במינון תרופות הוא לפי הנחיות רופא בלבד. בברכה, ד"ר גיל אמריליו - ראומטולוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים