תוצאות בדיקת fmf ילד בן שבע וחצי

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

17/07/2017 | 21:06 | מאת: קטי

שלום רב, בני סבל אחת ל10 ימים מחומים גבוהים למשך 3 ימים. בתחילה הרופאים איבחנו כ pfapa כיוון שחלק מהתקפים לוו באפטות בגרון. אצלי במשפחה סובלים מ fmf וביקשתי בדיקה. מצ״ב תוצאות הבדיקה, לפי הרומאטולוגית בקופת חולים הוא מאובחן כחולה ב fmf ונוטל קולחיצין. יש מצב שזה רק pfapa ולא fmf?

שלום קטי, לא צורפה התשובה. בכל מקרה אוכל להתייחס כמובן רק באופן כללי. עקרונית - מחלת PFAPA ו-FMF שתיהן מחלות אוטואינפלמטוריות (כלומר מחלות בהן מערכת החיסון של הגוף גורמת להתקף "אוטומטי" בן מספר ימים של דלקת ללא שקיים גורם זיהומי כלשהוא). ההבדלים העקריים בין המחלות: ב-FMF אין מעורבות של דלקת גרון או נפיחות בצוואר ובנוסף - התקפי FMF (רגילים כלומר התקפים של מספר ימים) אינם מגיבים לסטרואידים (קיים סיבוך נדיר שנמשך ימים רבים ודורש טיפול בסטרואידים) זאת בניגוד ל-PFAPA שבו מתן מנה בודדת של סטרואידים מחסלת בד"כ את ההתקף תוך מספר שעות. קיימת אפשרות של חולי PFAPA לפתח "בהמשך הדרך" מחלת FMF אולם אז אין מעורבות של הגרון/צוואר וההתקפים מפסיקים להגיב לסטרואידים. אציין כי מדובר בחלק קטן מהמקרים. בכל מקרה - ממליץ להתייעץ גם עם ראומטולוג הילדים שלכם. בברכה, ד"ר גיל אמריליו - ראומטולוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים