חום מידי חודש במשך שנה שלמה

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

07/04/2014 | 11:08 | מאת: טל

שלום רב! ביתי בת 3 מידי חודש סובלת מחום גבוה 40.0 למשך 10 ימים שהתחלי לפני שנה בבית החולים אמרו שזה חשד לפאפה אבל אין דלקות גרון כל פעם שעשו משטח יצא שלילי שכתי לציין שזה מלוונ בכאבי בטן וכל הבדיקות תקינות מלבד אנמיה 10.7 ושקיעה גבוה 93 ביצעתי גם בדיקת FMF אשר יצאה שלילית ברגע שהיא מטופלת בסטרואידים החום עובר כאילו ולא היה מודאגת מאוד שלא מספקים לי תשובה מה עובר על הבת שלי אשמח מאוד לדעה נוספת טל

PFAPA ו-FMF הן מחלות חום פיריודית (התקפיות). קיימות מספר תסמונות נוספות של מחלות חום פיריודיות וייתכן גם כי מדובר באבחנה אחרת ולכן אני ממליץ בשלב זה להתייעץ בהקדם עם ראומטולוג ילדים. בברכה, ד"ר גיל אמריליו

08/04/2014 | 21:49 | מאת: טל

ביקשתי מהרופאה ייעוץ ראומטולוג היא אומרת שאין קשר לזה ושלחה אותי לזיהומולוג שאמר או FMF שיצא שלילי או PAPA הרופאת משפחה מאבחנת את זה כPAPA למרות שהחום אינו מלווה בדלקות גרון או פצעים מקבלת סטרואידים ועובר

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים