מעוניינת בהמלצה לקראת ניתוח בריאטרי

דיון מתוך פורום  השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה

30/07/2016 | 20:09 | מאת: לימור

שלום רב, מצטערת על ההודעה הארוכה אך זקוקה לייעץ... משקלי 88 גובה 154 (BMI 37), מנסה שנים לרדת במשקל בכל מיני דרכים (בעיקר קבוצות תמיכה עם תזונה מאוזנת), עושה ספורט 2-3 בשבוע, אך ללא הצלחה. התחלתי בדיקות ראשוניות לאחר ביקור אצל דיאטנית שמתמחה בניתוחים בריאטרים. אני חושבת שניתוח יעזור לי לעשות את הפוש לקראת משקל תקין. הבנתי שמתחת לBMI 40 צריך גורם סיכון, וכאחת שסובלת מפריצת דיסק קיבלתי אישור מאורטופד והמלצה על ניתוח לקיצור קיבה. שאלותי הן - קודם, מה הסיכוי שועדה תאשר לי ניתוח? האם הגורם הסיכון האורטופדי מספיק? (אני ממש לא בעד עליה במשקל זה מספיק קשה לי ככה), מה הפרוצדורה שצריך לעבור לפני שמגיעים לוועדה ואיך קובעים ועדה?

לימור שלום, הקריטריונים של משרד הבריאות לניתוח בריאטרי הם BMI מעל 40 או מעל 35 עם לפחות תחלואה נלווית אחת לפחות מתוך הרשימה, ביניהן: כבד שומני, סוכרת מסוג 2, דום נשימה בשינה, בעיות אורתופדיות ועוד. כמובן שנדרש גיבוי רפואי לאבחנות הנ"ל. במידה ואת עומדת בקריטריונים, תצטרכי לעבור ועדה הכוללת דיאטנית, פסיכולוגית\עובדת סוציאלית ורופא. מטרת הועדה היא להעריך את ההתאמה ואת המוכנות שלך לניתוח. כדי להתחיל את התהליך עליך לפנות לרופא המשפחה שיתן לך רשימה של בדיקות שעליך לבצע. לאחר שתבצעי את הבדיקות תוכלי לקבוע תור לועדה בקופת החולים שלך או בבית החולים בו תנותחי. מומלץ בחום להמשיך במקביל את מפגשי ההכנה עם הדיאטנית, שיכולים להגדיל משמעותית את סיכויי ההצלחה שלך בועדה. בהצלחה.

מנהלי פורום השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה