שרוול או מעקף

דיון מתוך פורום  השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה

14/01/2016 | 09:49 | מאת: .

שלום אני מיועדת לניתוח בריאטרי נתנו לי אופציה לבחור ניתוח שרוול או מעקף ולא מיודעת מה לבחור ראיתי שאחרי שרוול אנשים רזו במשקל אבל אחכ אם לא שומרחם קפדני עולים שוב, ולעומת מעקף קראתי שיש את תסמונת ההצפה שמפחידה אותי אז מה עדיף אני רוצה לשמוע

שלום ניתוח שרוול וניתוח מעקף קיבה הם ניתוחים לטפיול בהשמנת יתר חולנית. לכל ניתוח יש יתרונות וחסרונות. בנוסף צריך להתאים את הניתוח למנותח. חולה עם נטיה למתוק הניתוח המומלץ הוא מעקף קיבה. לחולים שאוכלים כמויות ניתוח שרוול עדיף. בקשר לעליה במשקל היא קיימת בכל ניתוח ולצערי הרב הכל קשור למנוח. צריך לשמור וצריך לנצל את כלי העזר (ניתוח) שהחולה קיבל. בקשר לתסמונת ההצפה היא קיימת בכ-20% מהמנותיחם ואת האמת לפעמים זה טוב בעיקר למנותחים שממשיכים לזלול מתוק לאחר הניתוח. בהצלחה

מנהלי פורום השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה