מיני מעקף או שרוול?

דיון מתוך פורום  השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה

02/10/2015 | 15:42 | מאת: טל

שלום לרופא, אני בת 36 BMI 42 יש לי לחץ דם גבוה מגיל צעיר מאוד מאוזן תרופתית, לא ברור אם על רקע תורשתי או בגלל השמנת יתר (כל רופא טוען משהו אחר, בזמנו נערך בירור מקיף ולא נמצאה סיבה) בדיקות דם תקינות אין סוכר או שומנים, גם שאר הבדיקות במסגרת התהליך תקינות. אני רוצה לבחור מנתח, חלק מהמנתחים מקדמים מאוד את הניתוח החדש של המיני מעקף וחלק לא מבצעים אותו בכלל ויש כאלו שמתנגדים לניתוח הזה. אשמח לדעת במצבי מה עדיף. השרוול מרגיש כמו "ללכת על בטוח" יש מספיק מחקרים ומספיק ניסיון עם הניתוח הזה בארץ ואילו המיני מעקף נשמע כמו ניתוח חדש שמציע פתרון טוב יותר לבעיה, אך האם ישנם מספיק מחקרים ומספיק ניסיון עם הניתוח הזה בארץ? מה הסיכונים לעומת השרוול? ומדוע ישנם רופאים שנחשבים מעולים שמתנגדים לו? תודה רבה מראש

שלום, ניתוחים בריאטרים הם הפתרון היחידי למחלת השמנת יתר. יש מספר סוגים: 1- ניתוחים מבוססים על הקטנת נפח, כגון טבעת ושרוול קיבה 2- ניתוחים מבוססים עם אי ספיגה כגון ניתוחים שמחברים בין מעי למעי 3- ניתוחים השמלבים שני הסוגים כגון מעקף קיבה, מעקף תריסריון. תמיד צריך להגיע לכירורג בריאטרי שיודע לבצע את רוב הניתוחים, יודע לטפל בבעיות של הניתוחים וגם יודע להפוך ניתוח לניתוח אחר. והסיבה היא שצריך להתאים את הניתוח למנותח. אני מזמין אותך למרפאה שלי בתל אביב אסותא רמת החייל. נדון על כל האופציות ונתאים את הניתוח המתאים לך. טלפון 037645444

מנהלי פורום השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה